ARTIST IN THE SPOTLIGHT: Bianche Verboom

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is spotlight.jpg

De kunstenares in the spotlight: Bianche Verboom

Als kind al was ik heel creatief en tekende ik graag. Als je mij op de basisschool vroeg wat ik wilde worden ‘later als ik groot was’ dan zei ik… “iets creatiefs of schrijfster”.
Ik was een dromer, kon me helemaal verliezen in mijn eigen gecreëerde speelwerelden.

Later ontdekte ik het fantasy-genre. Boeken, films, games, ik verslond ze. Hele werelden vol magie, fantastische wezens en karakters, grootse belevenissen en prachtige levenslessen… wauw!
Deze voorliefde is eigenlijk de bron geweest, heeft de grond gelegd voor hoe mijn tekenstijl zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot wat het nu is.

Creatief zijn zit in mijn bloed en of het nu om tekenen of een andere uitingsvorm gaat, ik ben altijd wel op de een of andere manier aan het creëren.
Helaas heb ik, wegens lichamelijke beperkingen, lang nog geen potlood vast kunnen houden maar, ‘super fast forward’, uiteindelijk in 2018 hervond ik mijn passie en sindsdien ben ik, als mijn fysiek het toelaat,  weer heerlijk aan het scheppen.

Aan het eind van datzelfde jaar, 2018, ben ik vanuit de Randstad naar het prachtige Drenthe verhuisd. Daar in die heerlijke, rustige en natuurrijke omgeving is mijn persoonlijke, spirituele en creatieve ontwikkeling in een enorme versnelling geraakt.
Hier kwam ik thuis, vond ik ‘mijn tribe’ en ben ik pas écht beginnen te helen.
De rust, de ruimte, de natuur, de inspiratie, de oerkracht en ja… de magie van Drenthe!

Hier, tijdens een cursus intuïtieve ontwikkeling, we deden een oefening tot automatisch schrift, kwam er ineens lichttaal en -codes door. Deze ben ik, nadat ik er meer vertrouwd mee ben geraakt, in mijn werk gaan integreren. Hierdoor ontstaat een nog diepere (spirituele) laag en beleving.

Er vormt zich vaak een innige connectie met het onderwerp, de dieren, de wezens en de vrouwen die ik teken. En ze lijken me veelal ook echt iets te vertellen te hebben. Bijvoorbeeld een inzicht of richting te geven.
Ik voelde dat ik graag nog meer van die energie die ik ervaar bij het werk mee wilde geven en ben daarom deze boodschappen gaan vertalen en opschrijven en naast mijn werk gaan delen, zodat niet alleen ik van hun wijsheid genieten mag.

En daarmee kom ik terug bij waar ik dit stukje mee begon… een inzicht… Ik BEN gewoon ‘iets creatiefs’ en ook een beetje schrijfster geworden ‘later nu ik groot ben’. 

Het werk van Bianche kan je hier vinden HOME (bianche.art)

Maak kennis met de prachtige kunstwerken