ARTIST IN THE SPOTLIGHT: Samantha

De kunstenares in the spotlight: Samantha (van Djosam fotografie)

Fotograferen vond ik als kind zijnde al leuk. Camera met rolletjes stonden vol met de gekste dingen, waar anderen geen foto van zouden maken denk ik. Toen kwam daar de digitale camera en toen kon ik helemaal los, overal werden foto’s van gemaakt. Later kwam de telefoon met camera, ook daar maakte ik gretig gebruik van en overigens nog steeds  ;).

Nadat ik mijn twee prachtige kinderen op de wereld heb mogen zetten, kwam mijn passie van fotograferen nog meer omhoog. Elk moment van ze legde ik vast en deelde ik uiteraard met trots met de buitenwereld. Mensen werden (en worden denk ik nog steeds) gek van mij, omdat ik alles deelde. Maar ik ben trots en kan mijzelf niet bedwingen dingen te delen.Daaruit begon ik mijn bedrijf, Djosam Fotografie. Ik begon met baby’s te fotograferen en vooral kleinere kinderen. Andere ouders ook blij maken met prachtige platen van hun kinderen. Iets waar ik zelf ook altijd enorm blij van wordt. Ook de zwangerschappen kwamen daar later bij, want ja, die prachtige bijzondere periode hoorde ook bij het krijgen van de mooiste wereldwonders.Ik verzonk helemaal in mijn werk. Nachtenlang werkte ik aan mijn bedrijf en wilde ik mensen zo snel mogelijk hun prachtige herinneringen geven. Ik was non-stop aan het schakelen tussen mijn kinderen en mijn werk. Ik wilde zoveel mogelijk bij hen zijn, maar ook mijn werk zo snel mogelijk af hebben. Ik belande op automatisch piloot. Tot het helemaal fout ging.

Zo’n 4,5 jaar geleden, nadat ik al een aantal jaar signalen negeerde, gaf mijn lichaam het helemaal op. Ik kon niet meer staan, alles viel uit. Elk geluid of licht werd me teveel. Ik kon niks meer aan. Daar zat ik dan met mijn goed gedrag om het voor anderen allemaal goed te doen en mijzelf te vergeten. Ik moest bij de crisisdienst komen, omdat mijn hoofd de meest rare dingen dacht, ik constant paniekaanvallen had. Ik kon de zorg voor mijn kinderen niet meer aan, zij waar ik altijd alles mee deed. Ze snapten er niks van. Ik lag weken lang alleen maar op mijn donkere slaapkamer, maar probeerde alsnog elke dag mijn momenten te pakken met de kinderen. Wat was dat zwaar. Gezien ik voor mijzelf werkte en er niks meer binnenkwam, moest ik toch naar een paar maanden weer aan de slag. Al was het niet veel, maar ik moest wel werken. Dat wilde ik ook heel graag, maar kon het eigenlijk nog niet.

Doordat ik nooit echt mijn rust heb kunnen pakken (en het mezelf eigenlijk ook niet gunde, want het enige wat ik wilde was met mijn kinderen alles weer kunnen doen) ben ik nog steeds niet waar ik graag wil zijn. Dagelijks heb ik nog steeds veel klachten.Maar uit deze periode heb ik iets moois mogen leren. Jezelf waarderen voor wat je bent, tijd voor jezelf maken en vooral houden van jezelf. Altijd maar voor anderen rennen, maar jezelf voorbij lopen is iets wat de meeste vrouwen (en natuurlijk ook mannen) doen. Daardoor ben ik met mijn fotografie een andere kant op gegaan.

Ik wil mensen laten voelen en zien hoe prachtig ze zijn. Hun waarde in hunzelf naar boven halen. Hun zelfvertrouwen een enorme boost geven. De liefde voor jezelf, maar ook voor elkaar vastleggen. Jezelf omarmen, hoe je bent, want hoe jij bent is precies goed.

Wanneer mensen zien op de foto’s, hoe krachtig en mooi ze zijn, zet dit zoveel veranderingen in gang. Wanneer jij jezelf mooi voelt, je kracht voelt, gaan er zoveel processen lopen en zullen er veranderingen plaats gaan vinden in je leven. Alles begin met je Mind. Hij kan je voor de gek houden, je laten denken dat er dingen aan jezelf niet goed genoeg zijn. Het ideaalbeeld wat je in je hoofd schetst is niet het ideaalbeeld in werkelijkheid. Maar de Mind kan je vooral wanneer je in jezelf gelooft je op zoveel plaatsen brengen en precies op de plek waar jij wilt zijn en staan.Je bent het waard om je zo te mogen voelen. Om jezelf door de ogen van iemand anders te mogen zien, hoe mooi je bent. De kracht in jezelf naar boven te laten komen en te laten stromen.

Mijn missie is om iedereen dit van zichzelf te mogen ervaren. Want als je meer van jezelf houdt, kun je beter van anderen houden. En wanneer iedereen van zichzelf en anderen houdt, zal de wereld steeds mooier worden!

It’s all about LOVE!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_5137.-2.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0325.jpg

Het werk van Samantha kan je hier vinden Djosam Fotografie | Facebook

Hieronder vind je de website van Samantha met een grote collectie van haar prachtig fotografie werk