Creativiteit & Intuitie

Laat creativiteit je ziel voeden

 

Met de kracht van creatie, kan er zoveel meer bereikt worden dan wij met ons brein kunnen bedenken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar wat is de verbinding nu eigenlijk tussen onze creativiteit en onze intuitie, en welke voordelen kunnen we hier van ondervinden?

 

Misschien voel jij ook af en toe de toegang tot “iets” dat verder gaat dan je eigen denkvermogen, een gevoel dat je transporteert naar diepere lagen in jezelf. Je kunt zomaar geïnspireerd raken tijdens een momentje ontspannen dagdromen, of mogelijk  stroomt er een gedachte door je heen terwijl je in een staat van diepe concentratie bent. Deze momenten zijn van grote waarden, en kunnen een verandering in het patroon van je hersenen teweegbrengen, waardoor je bewustzijn GROOTS buiten je intellectuele geest kan gaan stomen. Dit is de staat van ZIJN waarin je toegang hebt tot de grote mogelijkheden van je intuïtieve en creatieve geest!

 

Creatief bezig zijn heeft dus grote voordelen, het biedt je toegang tot je eigen uniek systeem, en geeft je de mogelijkheid om je eigen creatieve intuitie te bevrijden, zodat je 6e zintuig de aansturing in kan zetten om je het werk van een kunstenaar te laten doen.

 

Intuïtieve kunst is een eenvoudige en fijne manier om verbinding te maken met je hoger ZELF, het helpt je om in je eigen hart af te dalen, en de  innerlijke rust en ruimte in jezelf te voelen. Je ziet bijvoorbeeld problemen in een geheel ander perspectief, waardoor tevens perfecte oplossingen zich verrassend snel aandienen.  Als je hart openstaat kan je de inspiratie voelen, en ervaar je de verbinding met de creatiekracht die in jou aanwezig is, en ontstaat er echte MAGIC!

Intuitie houdt dus eigenlijk in dat je ogenblikkelijk, zonder je enig bewust ervan te zijn, toegang hebt tot de goddelijke leiding van je ziel, die de meest mooie ideeën voor jou creëert en werkt als een kompas. Het heeft niets met je denkvermogen te maken, die vaak als spelbreker haar intrede doet, omdat deze het allemaal begrijpelijk probeert te maken.

Door creatief bezig te zijn geef jij  jezelf de mogelijkheid om stukken in jezelf aan te raken die je van grote dienst kunnen zijn. Je komt in een proces van loskomen van het denken, en rust vinden in je hoofd, je gaat een balans vinden tussen je hoofd en hart, waardoor je zelf genezend vermogen in werking wordt gezet, en dit grote voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid heeft.

 

Met de creatieve workshops in een spiritueel jasje die ik aanbiedt, ga  je ook merken dat je onbewust aan de slag gaat met het versterken van je intuitie.

Tijdens het creatieproces in mijn workshops help ik je te deblokkeren, ik gebruik hiervoor onder andere de 432 hertz toon, die als prettige sfeervolle klank op de achtergrond waarneembaar is. Je zult merken dat tijdens het kunstzinnig bezig zijn veel oude ballast die de verbinding met de spirituele wereld in de weg staat getransformeerd gaat worden. Dit is een van de manieren om toegang te krijgen tot de grote kracht die in jou aanwezig is, en wat jouw eigen goddelijk potentieel en geboorterecht is!

Uit eigen ervaring heb ik mogen ondervinden dat kunstzinnig creëren helend werkt, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Als je creatief bezig gaat gaan je linkse (rationele) en rechtse (creatieve) hersenhelft in samenwerking met elkaar aan het werk, dit zal je ervaren als ontspanning, en een gevoel van eenheid en verbinding geven.  Als de zielsverbinding weer herstelt, dan kan de creatiekracht in en om jou heen weer RUIM en vrijuit stromen. Je zult merken dat je intuïtie scherper wordt, en je zult magie in je leven gaan waarnemen!

 

Kortom, je komt dichter bij je authentieke ZELF, zonder erbij na te denken over hoe het moet of hoe het hoort, lekker spelen met kleuren, verf en materialen, de tijd vergeten, en opgaan in het creatieproces!

 

Ik neem je graag mee tijdens een van mijn creatief-spirituele workshops, waarin we samen in de flow gaan om jouw bewustzijn naar een geheel nieuw level te shiften!

liefs Jacqueline