Jacqske@rt: live with joy

Mijn shift, van donker naar licht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil je in het kort meenemen in een stukje levensverhaal, een periode wat een belangrijk kruispunt in mijn leven was. Ik heb het zo oprecht en transparant mogelijk verwoord, om andere mensen de frequentie van moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen te laten ervaren, en laten inzien dat er in elke uitdaging die het leven ons geeft grote cadeaus verstopt liggen!

 

Mijn SHIFT  2014 was de aftrap van een ruim 3 jaar lang durige cyclus waarin het voelde dat een enorme wervelstorm mij hardhandig uit mijn leven had weggerukt, en mij zonder berouw in een rollercoaster van harde leerlessen had gedumpt. Mijn leven werd een zenuwslopende achtbaan, die stuurloos was en geen rem bleek te hebben, een onophoudelijke rit waarin ik emotioneel ruw door elkaar werd geslingerd, en waar ik geen pauze kreeg om de crisissen waar ik mee te dealen kreeg te verwerken.

Alles wat ik immens lief had gehad verloor ik in 2 jaar tijd. Mijn beide ouders die als maatjes voor me waren, mijn meubelbedrijf, mijn landelijke droomwoning, 4 dierbare huisdieren, vriendschappen, mijn gezondheid, financiële en allerlei materiële zaken, en bovenal mijn eigenwaarde. Van het plezier en liefde wat ik voor mijn leven had gevoeld was nog weinig over, het leek in stukken geslagen te zijn, het restant wat ik kon zien was mijn leven als een afgebrokkelde ruïne met een troosteloze uitstraling.

De “black night of the soul” waar ik door het ongeluk met een vrachtwagen in terecht was gekomen, zorgde dat ik in een donkere put van fysieke en mentale problemen werd gezogen en waar ik geheel uit balans razend snel in rond bleef draaien. Deze visuele cirkel maakte me zwaar depressief en levenloos en zorgde ervoor dat ik geen uitweg meer zag. Mijn ruggengraat brokkelde langzaam af, en mijn wilskracht raakte op, ik trok het niet meer om te overleven in de omstandigheden waarin ik was beland. Ik voelde geen echte binding meer met mijn leven, ik had enorm veel fysieke klachten en mijn energie voelde ik letterlijk uit mijn lichaam weg lekken.

Het onmachtig gevoel over het niet de baas kunnen zijn over mijn emoties bleef overheersend aanwezig, ik voelde me waardeloos, ik had een groot schaamte gevoel, en voelde me enorm in de steek gelaten door mijn lichaam en het leven zelf. Ik verdwaalde steeds opnieuw in de grote donkere leegte in mezelf, en had het gevoel in een duistere wachtkamer te zitten waar de deuren eeuwig op slot leken te zijn. Het hele proces was een uitputtingsslag en een totaal binnenstebuiten keren van meZELF, waarbij alle overtuigingen over wie ik dacht als mens geweest te zijn een geheel nieuwe waarheid kreeg.

Het enorm grote rouwproces om het verdriet van wie ik in mijn voorafgaande jaren was geweest bracht me bij de donkerste pijnstukken in mezelf. Het grote loslaten van al mijn dierbaren en zaken waaraan ik gehecht was geweest maakte ruimte voor onuitwisbare waardevolle herinneringen, die voorgoed een plekje in mijn hart kregen.

Nadat mijn tranen helemaal op waren gehuild, smeekte ik met mijn laatste stukje kracht het universum om een keerpunt in mijn leven, ik was op een cruciaal breekpunt in mijn leven beland. Niet lang nadien nam stukje bij beetje een oersterk vertrouwen het over van mijn overlevingsdrang die ik vanuit wilskracht jaren lang stand had weten te houden.

Het duurde enkele weken voordat ik de subtiel positieve veranderingen in mijn leven op kon merken, ik was dan ook zo lang gewend geweest om in pijn, angst, falen en neerslachtigheid te leven. Ik voelde dat ik het zelf was die mezelf kon helpen, de kracht kon ik deze keer niet buiten mij zoeken. Ik trainde mezelf dagelijks om door de weerstand heen te breken die ik voor mezelf en de buitenwereld had opgebouwd.Wandelen in de natuur bracht me innerlijke rust en vertrouwen, ik werd mijn eigen beste vriendin en coach, en zorgde ervoor dat mijn energiesysteem in enkele maanden weer werd hersteld.

In de ontwikkeling van de nieuwe versie van MEzelf kwam ik steeds weer uit bij een nieuwe laag die ik kort mocht doorvoelen en los mocht laten. Voorzichtig aan begon ik weer blijdschap en ontspanning te ervaren, ik kon weer enorm genieten van het spelen met mijn kleinzoontjes, de kleine geluksmomentjes werden elke keer weer groter, en ik leerde mezelf opnieuw waarderen. Ik merkte het in alle facetten van mijn leven dat zich nieuwe mogelijkheden aandiende, zodat overleven weer volledig leven mocht worden!

Een grote shift in mijn bewustzijnsgroei had plaatsgevonden, mijn oude realiteit had langzaam plaats gemaakt om de nieuwe versie van Jacqueline te verwelkomen, een nieuw levenspad had zich moeiteloos voor mijn voeten uitgerold. Ik voelde me voor het eerst weer lichamelijk en geestelijk in balans en mijn leven nam een nieuwe vorm aan, mijn fysieke en mentale klachten waren grotendeels verdwenen, ik was vol levenslust en ik had een geheel andere zienswijze voor het leven gekregen.

Een nieuwe fase in mijn leven is aangebroken waarin ik mijn vernieuwd kompas terug heb genomen, zodat mijn zielsmissie, talenten, en liefde voor mijn passies weer volledig tot bloei komen!

Met heel veel plezier geef ik nu healing sessies, readingen, workshops in mijn eigen praktijk, en maak ik de unieke one of a kind kunstwerken.

Ik heb mijn levensweg vol plezier en voldoening weer opnieuw gevonden, en geniet elke dag van waar de flow mij brengt!

Ik wil jou met dit verhaal laten weten dat ECHT ALLES mogelijk is in je leven, dat jij de krachtbron bent die het gereedschap binnen handbereik heeft om een eigen magisch leven te creëren.

Ik wens je het allerbeste toe, en als je me nodig hebt ben ik bereid om je te begeleiden om een bijdrage te  leveren aan het verhogen van je eigen magische bewustzijn!

LIefs Jacqueline