31(0)634190620
Jacqske@rt: live with joy

Uitleg van de eeuwenoude symbolen die ik gebruik

Zie je ooit vormen en patronen in de natuur, en vraag je je af over hun verborgen betekenis?

Sinds de oudheid hebben mystici en wijze spirituele leraren betekenis toegepast op deze speciale vormen. Van deze vormen werd aangenomen dat deze een geheime kracht of aanwezigheid van de oorsprong van de kosmos zou kunnen verklaren.

Deze kennis over de kracht van deze symbolen is eeuwenlang door generatie op generatie doorgegeven.

Ik gebruik deze heilige symbolen dan ook graag in de creaties van mijn orgonites, zodat deze krachtige vibraties van de symbolen tot hun recht mogen komen in deze kunstwerken vol positieve power.

 

Uitleg van enkele symbolen:

Piramide symbool, dit is een van de meest gebruikte vormen die ik gebruik voor de orgonites. De piramide is sinds duizenden jaren een heilig symbool in vele culturen.  De piramide vertegenwoordigt de Drie-eenheid en de vier richtingen, en creëert een draaikolk van energie die alles kan genezen, zuiveren en vergroten waar je je op concentreert of van plan bent. Elke piramide heeft een geometrische vorm met naar buiten gerichte vlakken die kosmische energie opvangen en deze concentreert in een brandpunt in het hart van de piramide. Daarbij genereert de piramide trilling als ze gericht is op een magnetisch veld. Die trilling versterkt en zuivert de energie en resoneert met het magnetisch veld van de aarde en creëert zo levenskracht-energie. Pyra komt van het Griekse woord VUUR en mide van het Latijnse woord mede, wat midden betekent. De piramide staat dus eigenlijk voor “Vuur in het Midden”, wat een toepasselijke omschrijving is voor de natuurlijke werking van de levenskracht-energie die zich in het centrum van deze bijzondere vorm bevindt. Piramide-energie werkt op diverse vlakken: materieel, mentaal en spiritueel. Deze energie heeft een positief effect op de voorwerpen die dicht bij dat brandpunt worden geplaatst.  Het is een subtiele energie die soms pas na langere tijd merkbaar wordt, en zelfs negatieve energie kan neutraliseren.

Via deze link nog meer info te vinden over piramides

https://bambulb.wordpress.com/piramide/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodecahedron symbool: Ik gebruik ook bijzondere mallen zoals de Dodecahedron, dit is een driedimensionaal symbool dat ons herinnert aan ons vermogen om verder te gaan dan het fysieke lichaam om opnieuw contact te maken met onze zielsmissie.  Het wordt geassocieerd met de geest, en komt overeen met de Hogere Chakra’s – het Derde Oog, Kruin en hoger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bol symbool: misschien wel een van de eenvoudigste en meest perfecte van alle vormen, de bol is een uitdrukking van eenheid, volledigheid, integriteit en gelijkheid.  Het is het meest diepzinnige en heilige symbool in het universum en bevat alle wijsheid van de schepping. Het is van de bol dat de andere vormen zijn georganiseerd.  Met het symbool van bol worden we eraan herinnerd dat alles perfect in elkaar past en het is het portaal dat je opent voor de werking van de natuur. Een van de beste voorbeelden van een bol is Gaia, samen met alle andere planeten.

 

 

 

 

The Flower of Life: deze bestaat uit gelijkmatig verdeelde, overlappende cirkels met een zesvoudige symmetrie die lijkt op een zeshoek.  The Flower of Life belichaamt onze Levenskracht-energie, of Chi, en het levensbloed dat door ons stroomt. Onze energie, de aarde en alles in het universum is geweven in een veel voorkomend herhalend patroon dat zich manifesteert in de geometrie van deze enkele heilige bloem.  Het perfecte, oneindige patroon vertegenwoordigt de draad van ons wezen, strekt zich uit over vlakken en dimensies. Het Flower of Life-symbool wordt over de hele wereld gebruikt. Het is te vinden in de Tempel van Osiris in Egypte, de Verboden Stad in China en synagogen in Israël, India, Spanje en Japan.

 

 

 

 

De Merkaba: dit is een ander krachtig symbool dat wordt gecreëerd wanneer twee-sterren-tetraëders worden gecombineerd – één naar de hemel gericht, die energie van het universum naar de aarde kanaliseert; en één die naar beneden wijst en energie van de aarde naar boven trekt.  De Merkaba is een licht voertuig waarvan wordt aangenomen dat het wordt gebruikt door de licht wezens om zich te verbinden met en te vervoeren naar de Hogere Rijken. “Mer” betekent licht. “Ka” betekent geest. “Ba” betekent lichaam. De Merkaba is verbonden met Metatron, de aartsengel die het meest wordt toegeschreven aan heilige geometrie en de mysteries en innerlijke werking van het universum.

 

 

 

 

Aartsengel Michael symbool

 

 

 

 

 

 

 

Hawaiaans symbool, gekoppeld aan de godin van het eiland

 

 

 

 

 

 

 

Tesla symbool, 0-puntenergie van creatie

 

 

 

 

 

 

 

Sri Yantra, manifestatie symbool, het punt van bron energie, creatiekracht