Vrijheid zit in je!

Vandaag is de laatste dag van dit bijzondere jaar. Het jaar waarin ik met dankbaarheid terugkijk op een periode waar de uitdagingen in mijn leven ervoor mochten zorgen dat ik de beste leermeester in mezelf terug mocht vinden, en mijn vleugels in vrijheid uit kon slaan.

Eind December 2022 kwam ik met mijn bedrijf letterlijk op de straat te staan. Even voelde dit nieuws als onmacht, en een enorm verdriet om alles wat ik achter mij moest laten. De bittere gevoelens werden al snel zoete herinneringen die ik had aan alle mooie ontmoetingen, bewustzijnsgroei en vreugde die ik daar alle jaren in Best had beleefd. Na al mijn tranen gehuild te hebben, ontstond er zowel in als rondom mij letterlijk en figuurlijk een nieuwe ruimte. Ik kwam op een volgend level van een diep vertrouwen, waar ik klaar bleek te zijn om een nieuw avontuur en levenslessen aan te gaan.

In Jan 2023 maakte ik dan ook een tussenlanding dichter bij mijn huis, waar ik in Gemert een zacht nest had gecreëerd voor zowel mijn klanten als mezelf. Ik wilde volledig tot rust komen, mooie kunst maken en mijn innerlijke ontdekkingsreis verder aan gaan. Zoals een ooievaar tijdelijk uitvliegt om haar eieren uit te broeden, broedde ik op mijn eigen nest met gouden eieren. Mijn verlangen om het menselijk brein in samenwerking met de hartenergie goed te leren begrijpen en toepasbaar te maken kreeg alle kans om uitgediept te worden. Een decennia lang was ik bezig geweest om de manifestatiekracht te doorgronden en toe te passen in mijn leven, maar ik wilde het volledig kunnen doorvoelen hoe de scheppingskracht nu exact voor ons werkt, want nog steeds ontbraken er voor mij belangrijke sleutels in het bewust manifesteren.

Een van mijn verlangens was om dicht bij huis te werken in een landelijke rustige omgeving, die perfect bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden zou passen, en waar ik te voet of met de fiets heen zou kunnen. De vragen van wanneer en…… en hoe……. liet ik helemaal los, ik wist dat ik mijn onderbewustzijn exact de opdracht kon geven, waar het universum op zou reageren, door het als manifestatie te realiseren in mijn werkelijkheid.

En als alles in onszelf verandert kunnen we onze buitenwereld ook als een magische spiegel gaan zien, het universum plaatst wederom situaties en mensen op ons pad, die als een compleet levensecht theaterspel dienen. Als we tijdens deze voorstelling ons laten overrompelen door negatieve emoties, boosheid, pijn, angst en onmacht gaan we kopje onder en dreigen we in een donker gat te verzuipen. Maar als we in diep vertrouwen kunnen blijven, en tijdig doorhebben dat we onze hoofdrol in dit theater zelf kunnen bepalen dan kunnen we zelf het stuur weer in handen nemen, en met een haarscherpe afstemming onze koers van onze verlangens verder varen.

Een van de thema’s waar ik al heel mijn leven mee worstelde, en waar ik tijdens het afgelopen jaar de kans voor kreeg om dit voorgoed te transformeren was het thema vrijheid. Mezelf vrij voelen waar ik ga, met wie ik ben, hoe ik denk, wie ik denk te mogen zijn, mijn eigen keuzes mogen maken, vrij van bedrukking, vrij van de invulling die andere mensen voor mij wilde maken, vrij van oordeel of beoordeeld of veroordeelt te worden, vrijheid van mijn ziel en zaligheid, in vrijheid mijn licht laten stralen.

En waar oude niet meer dienende thema’s die ons nog pijn doen uit ons energieveld willen verdwijnen, verschijnen de theaterspelers ieder met hun eigen unieke rol. Ook ik kreeg deze spiegels als theater artiesten gepresenteerd. Ik had er niet veel nodig, maar toch….ik wist dat ik een keuze had, vluchten, vechten, bevriezen, of……….Ik koos voor mijn eigen strategie, mezelf staande houden in een wervel die om me heen leek te razen. In volle overgave en vertrouwen in mijn nieuwe script blijven geloven, ongeacht wat de theaterspelers in de buitenwereld mij probeerde aan te praten, om te praten, of juist niet meer met mij te willen praten zorgde ervoor dat ook deze wervelwind in kracht kon afnemen, en uiteindelijk als een zacht briesje ging liggen.

Het gezegde, wanneer de leerling klaar is, verschijnt de meester……….. Mijn innerlijke meester verscheen, perfect op het juiste tijdstip, en bracht mij exact op de plek waar ik voorlopig nu mag zijn. Net zolang totdat er weer een nieuw verlangen opborrelt die zijn vorm als manifestatie mag krijgen, en die zich al reeds aan het vormen is.

Met grote dankbaarheid mocht ik na alle uitdagingen doorstaan te hebben het cadeau van vrijheid volledig onverwachts ontvangen, een nieuw pand wat mij gevonden had, (en niet andersom) en waar ik in de zomer met mijn bedrijf naar toe mocht verhuizen in het groen en in rust, heel dicht bij mijn woning.

Verbeeldingskracht, vertrouwen, en positief afgestemde gevoelens zijn de ingrediënten die ons onderbewustzijn als waarheid aanneemt, en dus ook manifesteert in onze werkelijkheid, dit is een universele wet die voor iedereen van toepassing is, niemand uitgezonderd.

Mooie herinneringen van 2023 neem ik mee in mijn hart, in het nieuwe jaar ga ik inspiratie materiaal maken in vorm van ervaringsverhalen en eigen filmpjes. Levenswijsheid die zo lang voor ons is verborgen gehouden, sprankjes hoop en vertrouwen om jou te mogen inspireren, zodat ook jij aan het roer blijft staan van je eigen leven, je eigen fijne ervaringen mag manifesteren en op koers mag blijven.

Ik wens je een liefdevol jaar vol innerlijke wijsheid, VRIJHEID en gezondheid toe!

Liefs Jacqueline