Jacqske@rt: live with joy

Workshop: knoop je eigen dazzling joy mala!  

De creatie van je eigen oogverblindende vreugde mala. 

Gastdocent Nanda komt op 21 mei deze gave workshop geven.

Wat is een mala?  

Een mala betekent letterlijk snoer, slinger of krans wanneer je het woord vertaald vanuit het Sanskriet. De mala wordt binnen het hindoeïsme en boeddhisme gebruikt als gebedssnoer tijdens het reciteren of zingen van mantra’s. Ook kun je het gebruiken om je dagelijkse (korte) affirmatie te reciteren. De mala wordt tegenwoordig ook gedragen als ketting. De mala bestaat uit 108 kralen en 1 guru kraal (moederkraal). Het getal 108 is een Harshadgetal, een getal dat deelbaar is door de som van zijn cijfers. Harshad betekent in het Sanskriet grote vreugde.  

De symboliek van deze mala ketting heeft meer te maken met de menselijke ziel. Een mala staat namelijk in het teken van mededogen en zou volgens kenners helende eigenschappen hebben. Het is natuurlijk niet puur toeval dat een mala in het hindoeïsme, boeddhisme en andere religies en tradities altijd 108 aantal kralen bevat. Dit getal heeft de neiging om overal op te duiken. Om een aantal voorbeelden te noemen; in het Tibetaans boeddhisme bestaat het pad van de menselijke ziel uit 108 stadia. Boeddha verwoordt 108 vragen en antwoorden in zijn sutra’s. De hindoegod Shiva heeft 108 namen en verschijningsvormen. Kortom, het getal 108 komt niet uit de lucht vallen! 

Over de workshop

Tijdens de workshop “knoop je eigen dazzling joy mala!” ga je dus zelf aan de slag om je eigen mala van 108 kralen te knopen. We gebruiken hiervoor alléén edelstenen.

Waarom edelstenen? Kristallen kunnen leraren zijn, vriendelijke gidsen en sprankelende wijzen, waarmee je kunt afstemmen op je diepste waarheid, de energie van de wereld en de mensen om je heen. Als je tijdens dit creatieproces bezig bent, kan je leven doordrongen raken van een gevoel van magie, een gevoel dat zich uitbreidt en verdiept naarmate je verder reist met deze betoverende stenen.

Voordat je start met het knopen, kun je een intentie zetten voor de mala en tijdens het knopen zal je merken dat het een meditatieve bezigheid is. Door met edelstenen te werken helpt het je om blokkades uit de weg te ruimen, verbetert de energiestroom en brengt je systeem in balans. Van te voren kies je de edelsteenkralen zelf uit, zodat je altijd de juiste energie pakt die voor jou bestemd is.

Nadat je de mala hebt geknoopt, werken we deze af met een zelf uigekozen hanger. Kortom, tijdens het knopen van de mala zet je je eigen creatieproces van het creëren in gang!

Op zondag 21 mei ben je van harte welkom bij EnergieQ, centrum voor bewustzijn en creativiteit, om je eigen mala te knopen.

De kosten voor de workshop inclusief alle materialen, koffie, thee en iets lekkers zijn € 75,00.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar nanda_narain@live.nl